praktijk voor lichaamsgerichte traumatherapie

Traumaverwerking in Nijmegen


Een ingrijpende ervaring kan diepe sporen bij je achterlaten. Wanneer je door deze ervaring beperkt wordt, de beelden zich blijven opdringen en je schrik- en vermijdingsreacties krijgt, spreken we van een traumatische ervaring. Deze traumatische ervaring heeft meestal zo'n impact dat je niet meer normaal kan functioneren. Loop niet te lang met deze klachten rond en kies voor traumaverwerking in Nijmegen bij Praktijk Bodycheck.

Het zenuwstelsel als spil bij traumaverwerking in Nijmegen

Praktijk Bodycheck werkt met lichaamsgerichte traumaverwerking in Nijmegen. Heb je iets schokkends meegemaakt wat te ernstig was om te verwerken, dan kan je lichaam op drie manieren reageren: vechten, vluchten of bevriezen. Om het trauma te kunnen accepteren en verwerken, is het belangrijk om te weten vanuit welk patroon je lichaam reageert. Wij werken bij traumaverwerking in Nijmegen met Somatic Experiencing. Deze therapie is gebaseerd op de overlevingsreacties van dieren. Bij je trauma is energie opgeslagen in je lichaam. Het is belangrijk dat je lichaam deze energie loslaat. Met Somatic Experiencing helpen wij je om op een veilige en rustige manier, stap voor stap deze opgeslagen energie los te laten. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan de Somatic Experiencing worden gecombineerd met de Cranio Sacraal therapie.

Een afspraak maken voor traumaverwerking in Nijmegen

Een trauma is niets om je voor te schamen, integendeel: je bent zo onfortuinlijk geweest om een schokkende ervaring te hebben gehad. Loop niet rond met de gevolgen van dit trauma en maak een afspraak voor traumaverwerking in Nijmegen bij Praktijk Bodycheck. Een afspraak maken gaat heel eenvoudig via de boekingsmodule op de website, waarbij je direct de beschikbare data en tijdstippen zichtbaar hebt. Voor vragen en meer informatie neem je contact met ons op via telefoonnummer 06 52383381 of via e-mailadres praktijkbodycheck@hotmail.com.